© rr

Benzinedieven ingerekend na sanitaire stop in Willebroek

De politie heeft zaterdagavond drie Roemenen opgepakt die op pad waren om brandstof te stelen. Ze probeerden er zich uit te praten, maar in hun voertuig werden meerdere jerrycans aangetroffen.

ldn

In de Stuyvenbergbaan in Willebroek merkte een patrouille om 20.40 uur een verdacht voertuig op met Franse nummerplaat. Bij de controle werden drie inzittenden van Roemeense nationaliteit aangetroffen. Het ging om mannen van 26, 28 en 35 jaar.

“Ze vertelden aan onze collega’s dat ze op weg waren van Brussel naar de Franse stad Lille, maar dat ze de snelweg moesten verlaten voor een ‘sanitaire stop’. Twee van hen zijn gekend voor eerder gepleegde feiten en staan geseind in een gerechtelijk dossier. De twee passagiers konden geen identiteitsdocumenten voorleggen”, zegt woordvoerder van de lokale politie Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande.

In het voertuig van de verdachten werden handschoenen en zes jerrycans aangetroffen, waarvan één gevuld met brandstof. Ze hadden geen verklaring en konden geen aankoopbewijs voorleggen, wat doet vermoeden dat ze op pad waren om nog meer brandstof te stelen..

De drie mannen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Hun voertuig, de handschoenen en jerrycans werden in beslag genomen.

© rr

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio