Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mist

Foto: Shutterstock.

Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mist

Print

Opgelet als u straks of morgenvroeg de baan opmoet: het KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor gladheid en mist. Het kan plaatselijk bijzonder glad zijn.

“Vannacht en morgenochtend is er kans op aanvriezende mist en lokale rijm- en ijsplekken waardoor het plaatselijk glad kan zijn”, schrijft het KMI. Code geel geldt voor bijna heel het land, enkel de kust blijft gespaard. De waarschuwingen voor mist gelden wel voor heel het land. Opletten geblazen dus.

Na het optrekken van het ochtendgrijs, dat plaatselijk wel tot de middag kan blijven hangen, blijft het droog en rustig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust.

Maandagavond en -nacht blijft het droog, maar wordt het koud met algemene nachtvorst in het binnenland. Op meerdere plaatsen is er kans op aanvriezende mist en vorming van lage bewolking. De minima liggen tussen +1 graad aan zee en -4 graden in het binnenland.

Dinsdagochtend verwacht het KMI nagenoeg overal negatieve temperaturen. ‘s Ochtends is er kans op aanvriezende mist en plaatselijk hardnekkige lage bewolking, vooral dan in het westen en het noordwesten van het land. In de loop van de dag wordt het zonnig. De maxima schommelen tussen 2 en 5 graden. Ook woensdag en donderdag is er ‘s ochtends kans op aanvriezende mistbanken.

Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mist
Nu in het nieuws