Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasse

Foto: BELGA

Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasse

Print

Amper acht seconden waren er verstreken in het duel tussen Cercle Brugge en Antwerp toen de bal op de stip ging, nadat amper drie spelers de bal al hadden aangeraakt. Aurélio Buta liet zich verrassen door de snelle benen van Kylian Hazard en tikte de Bruggeling aan. Ref Boterberg twijfelde niet en floot voor een strafschop. Daarmee gaat hij de geschiedenisboeken in, want het is de snelste penalty ooit op het hoogste niveau.

LEES OOK. Antwerp knokt terug na dramatische start en opent 2020 met fameuze comeback in Brugge

Kevin Hoggas kreeg overigens de eer om die snelste penalty ooit om te zetten. Bolat koos een hoek, Hoggas plaatste de bal proper in het midden van het doel.

Na zeven minuten werd de situatie nog schrijnender voor Antwerp, toen Wesley Hoedt werd uitgesloten. Desondanks kwam de Great Old niet veel later langszij en won het uiteindelijk zelfs de partij met 1-2.

Cercle Brugge-Antwerp schaart zich daarbij in een klein rijtje. In februari 2015 ging in Hamburger SV - Paderborn de bal ook al na 8 seconden op de stip, net als in Heerenveen - Cambuur (november 2014). In Steaua Boekarest - Dinamo Boekarest in november 2016 duurde het 9 seconden.

Meer voetbalnieuws