Verkeersborden te vroeg geplaatst: 20 parkeerboetes kwijtgescholden

De verkeersborden die een woonerf aangaven, zijn opnieuw verwijderd. Foto: Joris Herregods

Verkeersborden te vroeg geplaatst: 20 parkeerboetes kwijtgescholden

Print
Mechelen -

Zo’n twintig mensen die in Mechelen een boete hadden gekregen voor foutparkeren, moeten die niet betalen. Verkeersborden voor de invoering van een woonerf waren te vroeg geplaatst.

Eind vorig jaar schreef de politie in de Kardinaal Cardijnstraat een pak boetes uit voor foutparkeren. Zogezegd omdat er een woonerf van kracht was, maar in de buurt bleek niemand op de hoogte. Dat zorgde voor misnoegde reacties. Bestuurders die op de bon gingen, kregen ondertussen een brief van de stad in de bus met leuk nieuws: ze moeten de boete van 58 euro niet betalen. “De aannemer was iets te voortvarend geweest en had de borden voor een woonerf al geplaatst, maar dat is momenteel nog niet ingevoerd”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

De stad excuseert zich voor het ongemak en de GAS-boetes kwijtgescholden. Voorlopig worden de nieuwe verkeersborden verwijderd. Zij gelden pas na de herinrichting van de straat die ten vroegste in 2021 is gepland. “We zullen de bewoners daar uiteraard tijdig over inlichten”, geeft de burgemeester aan. Midden februari starten er overigens nieuwe werkzaamheden in de Mahatma Gandhiwijk. Een aannemer legt vanaf dan een nieuwe ventweg aan, de Jozef Verbertstraat en het nieuwe Mahatma Gandhipad.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio