Chauffeur met rijverbod en onder invloed loopt tegen de lamp bij verkeersactie

Chauffeur met rijverbod en onder invloed loopt tegen de lamp bij verkeersactie

Print
Antwerpen -

Bij verschillende verkeersacties heeft de politiezone Antwerpen dit weekend meerdere beginnende bestuurders gevat die het niet te nauw met de regels namen. Een van hen had een rijverbod en had drugs genomen.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West (de binnenstad) hield vrijdag en zaterdag nachtelijke verkeerscontroles. Daarbij werden verschillende processen-verbaal opgesteld. Een patrouille merkte in de Waaslandtunnel dat de bestuurder van een deelauto zwalpte en bumperkleefde. “De beginnende bestuurder bleek een rijverbod te hebben en had drugs genomen”, zegt de politie. “Hij zal bij de politierechter moeten komen.”

Ook twee andere jonge chauffeurs liepen tegen de lamp. Een leerling-bestuurder werd op de Ankerrui betrapt in een onverzekerde auto, buiten de toegelaten tijdstippen waarbinnen hij mocht rijden. “Het voertuig werd in beslag genomen”, aldus de politie. Een andere leerling die reed op een moment dat dat niet mocht, zag zijn rit beëindigd worden. Een derde leerling-bestuurder zal het bij de politierechter mogen uitleggen. Zij reed met drie passagiers, zonder “L” en buiten de toegelaten uren rond.

Tijdens de acties werden nog 45 foutparkeerders op de bon geslingerd en werden pv’s opgesteld voor sms’en en bellen achter het stuur, voor rijden onder invloed en voor gevaarlijk rijgedrag.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio