Liers gezin ontsnapt op nippertje aan CO-vergiftiging: “Bewoner kon erger voorkomen”

Een ziekenwagen en een mug kwamen ter plaatse. Foto: BELGA

Liers gezin ontsnapt op nippertje aan CO-vergiftiging: “Bewoner kon erger voorkomen”

Print
Lier -

De hulpdiensten repten zich zaterdagavond naar een appartementsgebouw in Lier. De bewoners zijn op het nippertje aan een CO-vergiftiging ontsnapt.

De oproep vanuit de Dageraadstraat liep zaterdag omstreeks 22.30u bij de hulpdiensten binnen. De bewoner, een vijftiger, werd wakker omdat hij zich onwel voelde. Hij sloeg alarm. “Hij had gelukkig ook de reflex om een raam te openen, zodat hij erger kon voorkomen. Dit verhaal had dus anders kunnen aflopen”, zegt Magalie Derboven, woordvoerster van de lokale politie Lier.

De brandweer heeft de woning verlucht. Ook een ziekenwagen en een mug kwamen ter plaatse. Het gezin werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle. “De man en zijn vrouw verkeerden gelukkig niet in levensgevaar”, zegt Derboven nog. De oorzaak van het incident ligt bij een defecte verwarmingsketel.

Koolstofmonoxide (CO) is een geurloos en onzichtbaar gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding, bijvoorbeeld in een verwarmingsketel. Zonder speciaal meettoestel kan je het dus niet waarnemen, daarom is het zo gevaarlijk. Wie eraan blootgesteld wordt, kan het bewustzijn verliezen, in coma raken en zelfs sterven.

LEES OOK: De stille doder: wat te doen bij een CO-vergiftiging?

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio