Weggeefgoals leiden Lierse Kempenzonen naar vijfde thuisnederlaag

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Weggeefgoals leiden Lierse Kempenzonen naar vijfde thuisnederlaag

Print

Lierse Kempenzonen liep zaterdag in zijn thuismatch tegen Seraing op een vijfde nederlaag dit seizoen op het eigen Lisp. De Pallieters lagen al knock-out na een erg matte eerste helft, waarin het alweer grossierde in weggeefgoals.

Geen wijzigingen bij Lierse Kempenzonen één week na zijn belangrijke uitzege bij Sint-Eloois Winkel. De sportieve staf hield het bij de elf die een meer dan degelijk werkstuk hadden afgeleverd in West-Vlaanderen. En dus vierden de aanwinsten Ben Santermans, Ayyoub Allach en Alessio Allegria hun debuut voor eigen volk.

Een onvergetelijk feestje werd dat niet, want één week na zijn hoopgevende start van 2020 staat Lierse alweer met beide voeten op de grond. Uitgeteld na nauwelijks twintig minuten, nadat het zichzelf stevig in de voet had geschoten. Alweer. Een weerkerend fenomeen, dat de Pallieters maar niet uitgeroeid krijgen en belangrijke punten blijft kosten. Een veeg teken. Twaalf minuten hielden de Lierenaars stand. Dan ging het licht uit bij Santermans, die Pierrot zowat ongehinderd een vrijschop van Kilota in doel liet koppen. Geklungel dat amper acht minuten later een stevig vervolg kreeg. Deze keer verslikte Wils zich in de bal, Stevance legde al te makkelijk binnen. De thuisploeg reageerde met de inbreng van Vermeiren, maar nog binnen de eerste 45 minuten mochten de boeken definitief dicht. Deze keer werkte Geens een poging van Stevance onvoldoende af, Mehanovic legde simpel binnen.

Meteen na de pauze volgde toch opnieuw een sprankeltje hoop. Werner kreeg een actie van Samyn onvoldoende weggewerkt, Kindermans schoof de rebound laag in doel. Het gaf de burger moed. Allach dreigde met een poging van op afstand, Werner moest plat op een vrijschop van Kindermans. Maar gaandeweg verdween het vuur uit de partij, ook al omdat de ingevallen Maesen te lang talmde om de 2-3 binnen te leggen en Samyn de bezoekende goalie Werner op zijn weg vond. Scheidsrechter Vandevenne wuifde ook nog handspel weg op een poging van Buyens.

Een vijfde thuisnederlaag nu dus al voor Lierse Kempenzonen, dat in nauwe schoentjes blijft zitten en maar niet van een degradatieplaats weggeraakt. Met verplaatsingen naar Deinze en Patro Eisden wacht bovendien een loodzwaar programma.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Vinck, Wils, Santermans, Nelissen, Sols (27’ Vermeiren), Buyens, Kindermans (79’ Janssen), Allach (79’ Maesen), Allegria, Samyn

SERAING: Werner, Hassan, Faye, Boulenger (21’ Mehanovic), Kilota, Pierrot, Mouhli (87’ Nadrani), Al Badaoui, Cascio, Sanogo, Stevance

DOELPUNTEN: 12’ Pierrot 0-1, 20’ Stevance 0-2, 40’ Mehanovic 0-3, 47’ Kindermans 1-3

GELE KAARTEN: 32’ Buyens, 35’ Cascio, 58’ Mouhli, 59’ Kindermans, 66’ Werner, 86’ Mehanovic, 90’ Sanogo

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Vandevenne

TOESCHOUWERS: 2.800

Meer sportnieuws