© AFP

Prins Harry en Meghan Markle doen afstand van hun koninklijke titels en krijgen geen toelage meer

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zullen hun koninklijke titel niet meer gebruiken en zullen ook geen dotatie meer krijgen. Dat meldt Buckingham Palace in een mededeling. Ook gaat het koppel de 2,8 miljoen euro aan overheidsgeld die ze gebruikten voor de renovaties van hun woning in Berkshire terugbetalen.

adm/dhs

“Na lange maanden overleg en meer recente discussies ben ik tevreden dat we samen een constructieve weg vooruit hebben gevonden voor mijn kleinzoon en zijn familie”, aldus de Queen in een officiële mededeling.

Buckingham Palace meldde zaterdag volgens de Britse media dat vanaf de lente van 2020 een nieuwe regeling van kracht is tussen het Britse koningshuis en het koppel, waarbij Harry en Meghan verplicht zijn om van hun koninklijke titel (HRH, His Royal Highness of Her Royal Highness) afstand te doen. Ze zullen ook geen dotaties meer krijgen, en hebben beslist om 2,8 miljoen euro aan overheidsgeld dat gebruikt werd voor de renovatie van hun woning in Berkshire, terug te betalen. Ook zullen Harry en Meghan de Queen niet meer formeel vertegenwoordigen.

“Harry, Meghan en Archie zullen steeds geliefde leden van mijn familie blijven.” Ook zegt de Queen dat ze erkent dat Harry en Meghan het de afgelopen twee jaar moeilijk hebben gehad, en dat ze respecteert dat de twee een meer onafhankelijk leven willen leiden.

© AP

Nu in het nieuws