© Photo News

Extinction Rebellion kaapt het Autosalon met tientallen acties

De radicale klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zaterdagnamiddag verschillende kleine acties gehouden op het Autosalon in Brussel. De talrijk aanwezige politie voerde de actievoerders meteen geboeid af. Volgens Extinction Rebellion zijn er al 100 activisten opgepakt.

Bij de ingangen van het Autosalon was de grote politieaanwezigheid meteen duidelijk. Bezoekers met rugzakken werden ook systematisch gefouilleerd.

Aan de hoofdingang kropen enkele activisten iets na de middag al op een constructie met autoreclame om er hun eigen spandoeken over te hangen. ’Stop CO2 emissions’ viel er te lezen.

Binnen in de paleizen van Brussels Expo gingen de acties vanaf 13 uur van start. Activisten kropen in wagens om er speeches te geven, terwijl anderen in lippenstift boodschappen op de autoruiten schreven of zich vastketenden aan het stuur van de auto’s. Bij Peugeot werden er zelfs enkele wagens beklad met vals bloed.

De bewakingsagenten van het salon probeerden de acties met mobiele wanden af te schermen, maar dat trok soms nog meer aandacht. De acties duurden tot 16 uur.

Op Parking C werden er ook valse parkeerboetes onder de ruiten van de wagens gestoken met daarop een anti-auto boodschap. Met de vele acties wil de radicale klimaatgroep naar eigen zeggen de leugens van de auto-industrie aan de kaak stellen.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© BELGA

© Photo News

© BELGA

© BELGA

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Nu in het nieuws