© RR

Zaak rond vermoorde autohandelaar uit Schilde uitgesteld tot mei

Het assisenproces rond de vermoorde autohandelaar Steve Huypens uit Schilde zal niet zoals gepland van start kunnen gaan op 27 maart. Dat meldt het Antwerpse hof van beroep. Wegens langdurige afwezigheid om medische redenen van een magistraat wordt de zaak uitgesteld naar mei.

De moord op Huypens, in zijn zaak P&S Cars in Schilde, dateert al van 2007. Aanvankelijk was zijn zoon de hoofdverdachte, maar na acht maanden voorhechtenis werd die vrijgelaten omdat de Duitse mecanicien Fred Wittig aan de feiten gelinkt kon worden via het moordwapen. Wittig had nog achter de autohandel gewoond. Duitse speurders vonden het moordwapen terug in het onderzoek naar de moord op een Turkse autohandelaar, waarvoor Wittig intussen een levenslange celstraf uitzit in Duitsland. Het is trouwens nog maar de vraag of Wittig zijn proces ook kan bijwonen, want Duitsland doet al jaren moeilijk over zijn uitlevering.

Het proces is nu voorzien voor mei. “De preliminaire zitting zal doorgaan op 1 april, de jurysamenstelling op 5 mei en de opening van de assisenzaak op 8 mei”, zegt Tom Hoorens, woordvoerder van het Antwerpse hof van beroep. “Het hof bedankt uitdrukkelijk de diensten van het Parket-generaal en de betrokken advocaten voor hun flexibiliteit en bereidwilligheid.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio