KV Mechelen komt twee keer terug, maar spitsengoal Avenatti bezorgt Standard zege

Print

Ontgoocheling bij de KV-spelers: de 2-3 van Avenatti is een feit. Foto: Photo News

KV Mechelen heeft 2020 aangevat met een nederlaag tegen PO1-concurrent Standard. Nochtans had de opener van speeldag 22 heel anders kunnen aflopen voor Malinwa. Geel-Rood kwam tot twee keer terug na een achterstand en creëerde ook kansen om te winnen, maar de Luikse koelbloedigheid maakte het verschil.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sterke prestatie niet beloond, De Camargo uitblinker met twee doelpunten

Vanlerberghe-Vranckx. Het verwachte duo moest de rol van Schoofs (geschorst) en Van Damme (geblesseerd) overnemen. Verder de logische namen, met De Camargo tegen zijn ex-club in de spits. Het gemis aan bezoekerszijde was minder groot. Alleen Mpoku ontbrak door ziekte.

Topclubs liggen de Kakkers wel. Als ze het spel niet moeten maken, zijn ze op hun best. “De druk ligt bij Standard”, benadrukte Vrancken donderdag nog. De Rouches gingen met een 2 op 12 de winterstop in en wilde wat rechtzetten. Daardoor kregen we een open beginfase. Van Cleemput had er zin in, net als Carcela. Vinnig als hij is dartelde hij al snel voorbij enkele Mechelaars. De Marokkaan haalde niet veel later de woede van de thuisfans op de hals. Met een flagrante ingreep belette hij Storm de doorgang. Geel was zijn deel. Ook Oulare – na een gevaarlijke tussenkomst op Swinkels – en Vojvoda gingen voor rust in het boekje van scheidsrechter Alen.

Luikse sluwheid voor doel

De kansen dan. Storm bediende na een dik kwartier De Camargo. De aanvalsleider trapte hard op Bodart. Even later profiteerde datzelfde duo van nieuw balverlies. Storm talmde iets te lang en verloor zo het momentum. Bij Standard zorgde Carcela meer en meer voor irritatie. Dit heeft de balgoochelaar natuurlijk niet nodig. Amallah focuste zich wel op het spel. De Luikse revelatie vuurde eerst een waarschuwingsschot af dat overvloog. Op slag van rust was het wel raak voor de Marokkaanse Belg. KV kreeg het leer niet uit de eigen zestien. Amallah profiteerde, kapte Swinkels uit, en dropte de bal keurig in de hoek.

Onder het toeziend oog van AA Gent-coach Thorup, op 1 februari de volgende opponent Achter de Kazerne, sloeg Mechelen snel terug na rust. De Camargo torende boven belofteninternational Vanheusden uit en buffelde de gelijkmaker in doel. We kregen nu tien minuten geel-rode sturm und drang. Vranckx maakte bijna zijn eerste profdoelpunt. Engvall mikte een dikke meter naast.

1-2 met een reukje aan

Standard overleefde en nam weer over, ook in de tussenstand. Een subtiele plaatsbal van Carcela – ook dat is vintage Mehdi – dwarrelde voorbij alles en iedereen in doel. Een doelpunt dat voortkwam uit een foutief toegekende hoekschop. De herhaling maakte duidelijk dat Oulare de bal als laatste raakte. Voor een VAR-tussenkomst was het dan al te laat. Het reglement laat immers geen enkele vorm van herroeping toe.

Malinwa liet het daar niet bij. Een heersende De Camargo kopte zijn tweede van de avond binnen. Met dank ook aan de assist van Peyre, alweer een van de uitblinkers in het Mechelse kamp. Ondertussen was Vranckx naar de kant gegaan met een spierblessure, en kwam bij de withemden Avenatti de aanval versterken. De Uruguayaan haalde met de blessuretijd in zicht de trekker over. Als een echte scherpschutter duwde hij de bal tegen de touwen: eindstand 2-3.

Standard loopt vier punten uit op KV Mechelen, dat op zijn beurt de concurrentie mogelijk dichterbij ziet sluipen. Toch zal Vrancken niet ontevreden zijn met wat hij van zijn ploeg heeft gezien. Op dit elan zit de verhoopte 4 op 9 er immers nog steeds in.

Meer voetbalnieuws