Studiebureau moet oplossingen uitdokteren voor verkeerschaos op Plaisanceplein

Het is ondertussen acht jaar geleden dat het Plaisanceplein werd vernieuwd. Foto: clh

Studiebureau moet oplossingen uitdokteren voor verkeerschaos op Plaisanceplein

Print
Mechelen -

Het Mechelse stadsbestuur heeft acht jaar na de herinrichting van het Plaisanceplein beslist om opnieuw een studiebureau aan te stellen. Dat moet oplossingen uitdokteren voor de chaotische verkeerssituatie.

Al vanaf de eerste dag van de openstelling in december 2011 zorgt het Plaisanceplein voor verwarring bij weggebruikers. Er was protest en het stadsbestuur beloofde aanpassingen. Maar als er iets gebeurde, was dat nooit echt ingrijpend. Recent heeft het schepencollege beslist om de verkeerssituatie opnieuw te laten bestuderen.

“Door tellingen uit te voeren, de circulatie te bestuderen en opmerkingen van belanghebbenden nog eens onder de loep te nemen”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. Tot welke maatregelen dat zal leiden, is op dit moment moeilijk te zeggen. “We moeten het bureau nog aanstellen en ook de studie zelf zal tijd vragen”, geeft Vanmarcke aan. Een heraanleg is dus voorlopig nog niet aan de orde. “Dat hangt er ook vanaf hoe drastisch de verbetervoorstellen van het studiebureau zijn”, luidt het.

DE TEST