De eerste sticker hangt bij boetiek Poulain Carmin. © Stad Mechelen

Beestig Welkom-sticker geeft aan of uw hond welkom is tijdens het winkelen

Met een ‘Beestig Welkom’-sticker kunnen Mechelse horeca-uitbaters en handelaars voortaan aangeven of een hond welkom is in hun zaak. Drie uitbaters doen al mee.

svh

De eerste sticker is aangebracht bij boetiek Poulain Carmin in de Geitestraat. Horecazaken Concorde en Sava op de Grote Markt volgen. Of honden welkom zijn, is niet altijd even duidelijk. “Met deze sticker zien hondeneigenaars in één blik dat hun honden wel welkom zijn. Handig voor zowel de uitbater als de baasjes”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Dierenwelzijn.

De sticker is een initiatief van Aap vzw, een organisatie die het welzijn bij mens en dier wil verhogen. Hij kost 50 euro. Daarmee steunt u de werking van de vzw, maar krijgt u ook tips om het voor iedereen leuk te houden met honden in uw zaak. “Handelaars die meedoen, krijgen bovendien 25 mini-snoepdoosjes om honden van klanten extra te verwennen”, klinkt het. Deelnemende handelaars worden vermeld op de site van de stad en op die van Aap vzw. “Mensen die graag hun hond meenemen, moeten in Mechelen zorgeloos kunnen winkelen”, stelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

www.aapvzw.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio