15.000 euro aan achterstallige boetes geïnd bij controleactie

15.000 euro aan achterstallige boetes geïnd bij controleactie

Print
Merksem -

Bij een grote controleactie op de Bredabaan werden donderdag voertuigen met achterstallige boetes opgespoord. De Vlaamse belastingsdienst en de douane konden er voor 15.000 euro aan openstaande boetes en achterstallige belastingen innen bij in totaal 31 bestuurders.

Er werden ook vier voertuigen getakeld omdat de bestuurders hun boetes niet konden betalen. Eén persoon reed ondanks een rijverbod rond, een andere werd betrapt zonder geldig rijbewijs. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs vervoerde meerdere passagiers,wat niet is toegelaten. De politie deelde ook boetes uit aan 21 bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur.

Daarnaast stelde de politie nog verschillende inbreuken vast. “Zes personen droegen geen veiligheidsgordel, vijf bestuurders overschreden een doorlopende witte streep en zeven voertuigen waren niet in orde met hun technische keuring”, zo lijst de Antwerpse politie op. Wel goed nieuws: alle adem- en drugstesten, in totaal 67, waren negatief.

De voertuigen werden met behulp van een ANPR-camera gescand om de achterstallige boetes op te sporen. Bij de actie werkte het wijkteam Merksem van de Antwerpse politie samen met het verkeersondersteuningsteam, de douane, de Vlaamse belastingsdienst en aspiranten van de politieschool.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio