Extra verkeerslichten beveiligen oversteek aan werf voor tangent op N15

Aan de werf van de tangent komt een verlichte oversteek met verkeerslichten. Foto: Mechelen in Beweging

Extra verkeerslichten beveiligen oversteek aan werf voor tangent op N15

Print
Mechelen -

Fietsers en voetgangers moeten vanaf maandag aan de werf voor de tangent in Mechelen de N15 oversteken. Om dat op een veilige manier te laten gebeuren, komen er verkeerslichten. Bestuurders mogen er vanaf dan maximum 30 km per uur rijden.

Op verschillende plaatsen in de stad werkt een aannemer aan de nieuwe verbindingsweg achter het station die loopt tussen Mechelen-Zuid en de N15. Om aan dat laatste kruispunt de aansluiting met de tangent mogelijk te maken, breidt de werfzone uit en verdwijnt een deel van het fietspad aan Transit M. Fietsers en voetgangers moeten vanaf maandag tot zeker eind dit jaar verplicht de gewestweg oversteken. Dat kan wel aan een verlichte oversteek die beveiligd is met verkeerslichten en die zwakke weggebruikers kunnen bedienen met een drukknop.

“Ze kunnen meteen ook gebruikmaken van het nieuwe voet- en fietspad aan de kant van de Dijle. Het gaat om een vier meter brede biljartvlakke betonstrook met duidelijke belijning en extra verlichting. Het is een voorproefje van de manier waarop de volledige infrastructuur voor voetgangers en fietsers langs de toekomstige tangent wordt aangelegd”, vertelt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Al krijgen fietsers wel de raad om te kiezen voor alternatieven: het Dijlepad via de Thomas More-hogeschool of via de Nekkerspoel- en de Lakenmakersstraat. Het autoverkeer wordt teruggebracht tot telkens één rijstrook in elke richting en er geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Signalisatie maant automobilisten aan tot voorzichtigheid.

www.mecheleninbeweging.be

DE TEST