Periode van minder hinder op komst voor centrum Kasterlee

Fietsers en voetgangers ondervinden enkele maanden geen hinder meer van de werken. Foto: Paul Keyenberg

Periode van minder hinder op komst voor centrum Kasterlee

Print
Kasterlee -

Bewoners en passanten kunnen de komende maanden weer relatief rustig door het centrum van Kasterlee waden, nu de werken in de Pastorijstraat afgerond zijn. Het bestek voor de nieuwe riolering en heraanleg van de Markt en de aansluitende straten staat eind januari op de agenda van de gemeenteraad. Nadien moet nog een aannemer worden aangeduid. Die zal na het bouwverlof, in augustus, aan de klus beginnen.

De recente werken in de Pastorijstraat liggen sneller dan gepland achter de rug. Alle toegangswegen naar het centrum van Kasterlee zijn daarmee opnieuw in beide richtingen open voor het verkeer.

“Netbeheerder Fluvius start vanaf maandag 20 januari met het overkoppelen van de nieuwe nutsleidingen naar de woningen op de Turnhoutsebaan, de Markt, het Binnenpad en de Geelsebaan”, vertelt schepen van Openbare Werken Guy Van De Perre (CD&V). “Nutsmaatschappijen Pidpa en Fluvius houden alle bewoners op de hoogte van deze aansluitingen, omdat zij ook binnen moeten zijn om de noodzakelijke spoelingen en controles uit te voeren. Op de meeste plaatsen moet de rijbaan niet meer afgesloten worden”. De steenslag in de sleuven voor de nutsleidingen wordt vervangen door asfalt.

Noodzakelijke aanpassingen

De gemeenteraad krijgt op dinsdag 28 januari het bestek voor de rioleringswerken en heraanleg van de Markt ter goedkeuring voorgelegd. Daarmee start de aanbestedingsprocedure voor het aanstellen van een aannemer. Omwille van enkele noodzakelijke aanpassingen – onder andere door verschillende btw-aanslagvoeten – kon dit bestek niet eerder ter goedkeuring op de gemeenteraad komen. In afwachting van de aanstelling van die aannemer, kan nog archeologisch onderzoek uitgevoerd worden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio