Aantal buslijnen stopt voorlopig niet meer aan Rooseveltplaats: “Hinder voor reizigers beperken”

Door de gewijzigde verkeerssituatie aan het kruispunt Operaplein - Rooseveltplaats rijden de bussen van de 700-bundel tijdelijk niet verder dan het Sint-Jansplein. Foto: EVW

Aantal buslijnen stopt voorlopig niet meer aan Rooseveltplaats: “Hinder voor reizigers beperken”

Print
Antwerpen -

Een aantal bussen van De Lijn in Antwerpen rijdt sinds gisteren niet meer door naar de Rooseveltplaats, maar stopt aan het Sint-Jansplein. Reden is dat de bussen, door de nieuwe omleiding aan de Rooseveltplaats, te veel vertraging oplopen.

Het gaat meer specifiek over de bussen van de zogenaamde 700-bundel – buslijnen 720, 770, 771, 772, 775 en 776, en om een voorlopige maatregel, zegt Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn. “Sinds gisteren is in het kader van de werken aan de Rooseveltplaats een nieuwe omleiding van kracht”, zegt Loos. “Zowel het auto- als het busverkeer volgen daar hetzelfde omleidingstraject. Dat liep gisteren wat moeilijk: veel autoverkeer plus veel bussen die naar en van de Rooseveltplaats rijden. Door die doorstromingsproblemen liepen bussen van De Lijn grote vertragingen op.”

“Daarom is in overleg met de betrokken partijen beslist dat de bussen van de 700-bundel tijdelijk zullen stoppen aan het Sint-Jansplein, en niet meer doorrijden naar de Rooseveltplaats. De bussen van de 600-bundel rijden wel nog tot op de Rooseveltplaats, maar via de trambaan, dus niet op de Italiëlei. Voorts worden de eerdere omleidingsafspraken gevolgd.” Een overzicht daarvan is te vinden op www.delijn.be.

“Om de hinder voor onze reizigers zoveel als mogelijk te beperken, zoekt De Lijn samen met de stad Antwerpen en andere betrokken partners naar oplossingen op de kortst mogelijke termijn”, zegt de woordvoerster. “Als het opnieuw mogelijk is om tot aan de Rooseveltplaats te geraken, zullen we dat zeker doen.”

LEES OOK. Derde deel van Franklin Rooseveltplaats wordt heraangelegd

Aantal buslijnen stopt voorlopig niet meer aan Rooseveltplaats: “Hinder voor reizigers beperken”
Arbeiders zijn volop in de weer aan de bushaltes. Foto: EVW
DE TEST