Jongeman met voorlopig rijbewijs onder invloed van cannabis achter het stuur

Foto: Gil Plaquet

Jongeman met voorlopig rijbewijs onder invloed van cannabis achter het stuur

Print
Mechelen -

Bij een alcoholcontrole donderdagavond in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen heeft de lokale politie slechts drie van de 97 gecontroleerde bestuurders positief bevonden. Opvallend daarbij is dat ze alle drie onder invloed waren van drugs in het verkeer.

De politie heeft tijdens de actie twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De eerste bestuurder reed onder invloed van cannabis.. “De 20-jarige jongeman is slechts houder van een voorlopig rijbewijs categorie B. Hij had ook geen verplicht L-teken aan de achterruit van zijn voertuig bevestigd. Tot slot had hij ook nog wat cannabis voor eigen gebruik op zak. Dat werd in beslag genomen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De tweede bestuurder testte ook positief op het gebruik van cannabis. De man werd voor dezelfde feiten al eens in juni 2016 uit het verkeer gehaald.

“In normale omstandigheden zouden wij het rijbewijs van nog een derde bestuurder onmiddellijk hebben ingetrokken”, zegt de politiewoordvoerder. “De dame in kwestie reed met haar bromfiets klasse A op de Grote Markt in Mechelen een voetganger langs achter aan. Beiden raakten lichtgewond. De vrouw reed onder invloed van amfetamines en cocaïne.”

In september vorig jaar werd de vrouw ook geverbaliseerd voor rijden onder invloed van drugs. Omdat ze geen houder is van een rijbewijs, wat niet verplicht is voor een bromfiets klasse A, werd haar bromfiets gedurende twaalf uur aan de kant gezet.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio