Themabeeld. © Patrick Hattori

Man besteelt taxichauffeur maar wordt ingerekend na zoekactie politie

Een 28-jarige man heeft woensdagavond laat in de Ridder Dessainlaan in Mechelen een taxichauffeur bestolen van zijn portemonnee. De politie kom hem even later na een korte zoekactie bij de kraag vatten.

ldn

“Wij kregen woensdagavond rond 23u een melding van een diefstal van een portefeuille. Een klant die was afgezet in de Ridder Dessainlaan, had een portemonnee gestolen van een taxichauffeur. De dief was daarna te voet op de vlucht geslagen. Het 69-jarige slachtoffer heeft nog even de achtervolging ingezet, maar verloor de dader uit het oog”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Na een korte zoekactie merkten de agenten op de Hombeeksesteenweg, aan de ingang van het Vrijbroekpark, een verdachte man op die veel gelijkenis vertoonde met de persoonsbeschrijving die de taxichauffeur aan de inspecteurs had doorgegeven. De opgepakte 28-jarige man werd voor verhoor overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter besliste om de dief aan te houden. De politie kon de gestolen geldsom terugbezorgen aan de taxichauffeur.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio