Trouwe soldaat Adam Hansen over het alcoholverbod bij Lotto-Soudal: “Ik begrijp dat de ploeg dit doet”

Een ludiek pintje op Alpe d’Huez in de Tour van 2013: zou dat nog mogen voor Lotto-renner Adam Hansen? Foto: REUTERS

Trouwe soldaat Adam Hansen over het alcoholverbod bij Lotto-Soudal: “Ik begrijp dat de ploeg dit doet”

Print

Voor het eerst heeft ook een renner van Lotto-Soudal uitgebreid gereageerd op het alcoholverbod dat de ploeg wil invoeren. “Ik begrijp dat de ploeg dit doet”, vertelt trouwe soldaat Adam Hansen (38) aan de website cyclingnews. “Als je aan het werk bent, dan moet je niet drinken.”

Een alcoholverbod voor personeel en rennerswanneer ze op trainingskampen of in koers zijn, dat wil John Lelangue invoeren bij Lotto-Soudal. De maatregel komt er volgens de CEO uit veiligheidsoverwegingen, maar moet de ploeg ook een minder Bourgondisch imago geven. Enkel bij speciale momenten - verjaardagen of zeges - mag er nog een glaasje genuttigd worden.

Zelf geen drinker

“Ik drink niet, dus eigenlijk zou je dit niet aan mij moeten voorleggen”, reageert met Adam Hansen nu voor het eerst ook een renner van de ploeg. De Australiër rijdt al sinds 2011 bij de diverse Lotto-ploegen en deelde zijn verhaal bij de Engelstalige website cyclingnews. “Maar ik denk dat het een goede zaak is. Als je aan het werk bent, dan moet je niet drinken. Als je niet aan het werk bent, kun je doen wat je wil. Er zijn geruchten, maar dat zijn alleen geruchten, dat John dit als een manier ziet om meer te winnen.” (lacht)

Trouwe soldaat Adam Hansen over het alcoholverbod bij Lotto-Soudal: “Ik begrijp dat de ploeg dit doet”
John Lelangue, CEO van Lotto-Soudal. Foto: Photo News

Uit zijn context

Hansen was voor zijn overstap naar Lotto actief bij HTC-Columbia dat een zero-alcoholbeleid voerde. “Het is gewoon een goed statement, geen alcohol. Het toont aan dat je staff honderd procent voor het werk gaat en dat de renners honderd procent hun job willen doen. Misschien dat de staff na een drukke dag graag eens afsluit met één biertje, maar als je dan door fans op een terras wordt gezien, wordt dat nogal snel uit zijn context getrokken. Als je gewoon niet drinkt, neem je dat risico weg. Dat is nooit een slechte zaak.”

Meer sportnieuws