Eethuis serveert poké bowls: “We leerden het gerecht in Hawaï kennen”

Emilio Cunaj samen met enkele medewerkers in het nieuwe eethuis op de IJzerenleen. Foto: Sven Van Haezendonck

Eethuis serveert poké bowls: “We leerden het gerecht in Hawaï kennen”

Print
Mechelen -

Met Hawaiian Poké Bowl heeft de Mechelse IJzerenleen er nog een horecazaak bij. “Wij waren op zoek naar iets gezonds. Zo kwamen we uit bij dit typische Hawaïaanse gerecht”, zegt zaakvoerder Emilio Cunaj.

“Wij leerden het gerecht tijdens een vakantie in Hawaï kennen. We serveren het in een kom met warme rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis. Al kunnen klanten bij ons ook kiezen voor steak, kip of tofu”, legt Cunaj uit. Een medium versie kost 9,90 euro, een grote 12,90 euro. Samen met vrienden opende Emilio Cunaj sinds 2018 al vijf eethuizen: twee in Antwerpen en telkens eentje in het Wijnegem Shopping Center, in Leuven en in Hasselt.

De vestiging in het voormalige pand van een keurslager in Mechelen is de zesde. “In onze vestigingen in Antwerpen vroegen klanten ons wanneer we er eentje in Mechelen zouden openen. Tijdens de verbouwingen stonden mensen heel vaak aan het raam om een glimp op te vangen. Ze keken ernaar uit”, vertelt Cunaj. Het was de bedoeling om de zaak voor kerst te openen. “Dat lukte niet omdat de stad strengere eisen stelt op administratief vlak en inzake brandveiligheid dan Antwerpen”, klinkt het.

Hawaiian Poké Bowl op de hoek met de Borzestraat is elke dag – ook op zondag – open van 11 tot 22u. Tegen de zomer komt er op de IJzerenleen ook een terras mét – jawel – palmbomen.

https://hawaiianpokebowl.be/

Tips om te Doen!