Oud-schepenen zitten 25 jaar in gemeenteraad

Greet De bruyn en Gil Van den Berghe. Foto: RR

Oud-schepenen zitten 25 jaar in gemeenteraad

Print
Bornem -

Gemeenteraadsleden in Bornem Gil Van den Berghe en Greet De bruyn – allebei CD&V en tijdens de vorige legislatuur schepen – werden in de bloemetjes gezet omdat ze 25 jaar gemeenteraadslid zijn.

De twee werden gevierd tijdens het etentje voor gemeenteraadsleden dat traditioneel wordt georganiseerd na de eerste gemeenteraadszitting van het jaar. Greet De bruyn werd in 1994 gemeenteraadslid en werd in 2000 schepen van Sport, Jeugd, Welzijn, Mondiaal Beleid en Sport. “Ik heb mijn politieke werk altijd met de glimlach en veel enthousiasme uitgevoerd”, zegt ze. “Ik denk dat dit bij mij genetisch bepaald is. Samen met mijn partijgenoten, de ambtenaren en een sterk uitgebouwd netwerk kon ik meewerken aan wat Bornem nu is, een schitterende gemeente met zeer veel troeven.” De bruyn stond ook op de CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen in 2004 en de federale verkiezingen in 2019.

Ook Gil Van den Berghe begon zijn politieke carrière in 1994 als gemeenteraadslid. Hij was ook schepen en voorzitter van het OCMW. “In al die jaren hielp hij Bornem mee uitbouwen tot de prachtige gemeente die het vandaag is”, zegt CD&V-voorzitter Lesly Gosse. “Ik ben fier op wat we de afgelopen tientallen jaren met Bornem bereikt hebben”, zegt Van den Berghe. “Naast de oprichting van de jeugdraad, de vernieuwing van sportcomplex Breeven blik ik ook met trots terug op enkele meer recente verwezenlijkingen zoals de serviceflats en de buurtkar, waarmee Bornem in 2016 nog de titel van sociaalste gemeente van Vlaanderen behaalde.”

De twee oud-schepenen zeggen dat ze ook de komende jaren samen met de andere raadsleden constructief hun stempel willen blijven drukken op het beleid in Bornem.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio