Oorzaak van plotse scheuren in woning nog niet gevonden

De brandweer zocht de hele avond naar de oorzaak van het incident. Foto: BFM

Oorzaak van plotse scheuren in woning nog niet gevonden

Print
Hemiksem -

Een dag nadat er in een appartementsgebouw en een aanpalende woning in de Bredestraat in Hemiksem plots scheuren en barsten ontstonden in de muren, is het nog steeds niet duidelijk waar de oorzaak moet gezocht worden. Vast staat wel dat de scheuren niet groter zijn geworden.

Woensdagavond merkten de bewoners van de twee gebouwen dat er scheuren en barsten waren ontstaan in de muren en dat er ook een klein spleetje was ontstaan tussen het voetpad en de eigenlijke gevels. Preventief werden de bewoners ontruimd en werd er getracht te zoeken naar de oorzaak van het euvel. “Maar voorlopig is de oorzaak nog niet gevonden”, zegt de Hemiksemse burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). “In de buurt vond woensdag een ondergrondse boring plaats voor een hoogspanningskabel. De boring liep onder de straat door, maar wel op negentien meter diepte. Dat gebeurde omstreeks 14u, maar de schade is pas na 18u ontstaan. Preventief heb ik de boringswerken woensdagavond laten stilleggen, maar het is verre van zeker dat er een verband. Zeker gezien de diepte en het tijdsverschil.”

Ook een ondergronds waterlek kon niet worden gedetecteerd. “Een stabiliteitsingenieur liet markeringspunten aanbrengen om na te gaan of de schade groter werd, maar dat bleek niet het geval.”

De komende dagen zal er verder worden gezocht naar de oorzaak van de barsten. De bewoners kunnen in hun huizen blijven. “De boringswerken kunnen hervat worden. Mensen die zich daar niet gerust bij voelen, kunnen tijdelijk terecht in het woon-zorgcentrum”, aldus nog de burgemeester.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio