Parket vraagt 4 jaar cel voor gooien van glas in Carré

Foto: © Alexander Meeus

Parket vraagt 4 jaar cel voor gooien van glas in Carré

Print
Willebroek / Boom -

Een 28-jarige man uit Boom stond in Mechelen voor de correctionele rechtbank omdat hij betrokken zou geweest zijn bij een incident in de Willebroekse dancing Carré. Er werd in 2014 met een glas naar een bezoeker van de discotheek gegooid. Het parket eiste vier jaar cel, de beklaagde vroeg de vrijspraak.

Op 10 april 2014 ontstond een schermutseling in dancing Carré. Een man zou er een vrouw hebben lastiggevallen, waarop een vriend van het slachtoffer tussenkwam en aan de betrokkene vroeg om weg te gaan. Uiteindelijk kwam het veiligheidspersoneel van de discotheek tussen en werd aan enkele mensen gevraagd om naar buiten te gaan. Op dat moment kreeg een van de mensen van dat groepje een glas in het gezicht gegooid, met ernstige letsels tot gevolg.

Vrienden van het slachtoffer slaagden erin om een foto van het gezelschap te maken die met het glas zou hebben gegooid. Twee van de drie betrokkenen werden een tijd geleden door de rechtbank vrijgesproken omdat er onvoldoende harde bewijzen waren. Smail T. uit Boom liet destijds verstek gaan en werd tot vier jaar cel veroordeeld. Hij tekent nu verzet aan. Het Openbaar Ministerie vroeg donderdag opnieuw vier jaar cel tegen de man.

De raadsman van Smail T., David Thoeng, vroeg de vrijspraak voor zijn cliënt. “Hij houdt vol dat hij niet met het glas heeft gegooid. Er zijn ook mensen die iemand anders uit het vriendengroepje aanduidden als dader. Hier is op zijn minst grote twijfel over de schuld van mijn cliënt”, zei de raadsman.

Ook T. hield vol dat hij onschuldig was. De rechtbank velt een vonnis op 13 februari.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio