© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wout van Aert wil naar het WK veldrijden (én kondigt nog vier andere crossen aan)

En of hij gemotiveerd is om nog wat te blijven crossen. Via zijn ploeg Team Jumbo-Visma kondigde Wout van Aert (25) aan dat hij graag de Belgische kleuren zou willen verdedigen op het WK. Ook Zonnebeke, Hoogerheide, Lille en Merksplas staan op de planning voor de drievoudige wereldkampioen in het veld.

Joost Marynissen

“Ik ga nog vijf crossen rijden de komende periode en hopelijk komt daar het WK ook nog bij”, verkondigde Wout van Aert. “De coach (Sven Vanthourenhout) moet mij natuurlijk nog selecteren, maar ik denk dat dat wel goed zal komen.”

Voor van Aert rijmen die crossen perfect met zijn klassieke ambities op de weg. “We hebben vooral gekeken of het in mijn voorbereiding past, want ik moet nog veel uren op de fiets maken om klaar te zijn voor de Vlaamse klassiekers. Ik merk dat ik in de cross ook nog een bepaalde hardheid mis, die ik ook kan gebruiken in de klassiekers.”

Het programma van Wout van Aert

  • Kasteelcross Zonnebeke (25 januari)
  • Wereldbeker Hoogerheide (26 januari)
  • WK veldrijden in Dübendorf (2 februari)
  • DVV Trofee Lille (8 februari)
  • Superprestige Merksplas (9 februari)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws