© mph

Tweede ongeval tussen vrachtwagens in file op E313 na eerdere kettingbotsing

Het verkeer op de E313 richting Antwerpen verliep donderdagmiddag vertraagd. Twee ongevallen waren de oorzaak waarbij in totaal zes vrachtwagens betrokken waren. Iedereen geraakte ongedeerd uit de voertuigen.

mph

Het eerste ongeval gebeurde kort na de middag ter hoogte van Bleckmann in Grobbendonk net voor de grens met Zandhoven. Er ontstond een kop-staartaanrijding tussen vier vrachtwagens. De averij leek mee te vallen maar twee cabines waren toch dermate beschadigd dat ze moesten getakeld worden. Een van de vrachtwagens vervoerde levende varkens. Er werd een tweede trekker gevorderd om de oplegger mee te nemen. De brandweer van Zandhoven kwam ter plaatse om de rijbaan schoon te maken. Uit een van de vrachtwagen was olie gelekt. Al die tijd was er maar één rijstrook beschikbaar.

Een uurtje later gebeurde een tweede ongeval achteraan in de file, ter hoogte van de brug over de Acacialaan in Herentals. Opnieuw reed een vrachtwagenchauffeur in op zijn voorligger. De materiële schade was aanzienlijk maar de chauffeur en zijn passagier kwamen met de schrik vrij. Richting Antwerpen was het door de ongevallen ruim een uur aanschuiven. In de richting van Hasselt zorgden nieuwsgierige bestuurders voor vertragend verkeer.

© mph

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws