Recent geopende snackbar op Bredabaan verzegeld in opdracht van parket

De controle gebeurde op de Bredabaan. Foto: Victoriano Moreno

Recent geopende snackbar op Bredabaan verzegeld in opdracht van parket

Print
Antwerpen / Merksem -

Tijdens een controleactie bij enkele handelszaken op de Bredabaan en in de omgeving heeft de politie deze week een recent geopende snackbar gesloten. De zaak bleek niet ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen en had een illegale man in dienst.

De controleactie werd georganiseerd door het wijkteam van Merksem, de RSZ en de dienst sociale wetten. Het doel was om na te gaan of de zaken wel in orde waren met hun vergunningen en of alle werknemers wel correct ingeschreven waren. Ook enkele bouwwerven werden gecontroleerd.

“Verschillende werknemers bleken in het zwart te werken en respecteerden de werktijdregeling niet”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Eén werknemer werkte zelfs terwijl hij genoot van een werkeloosheidsuitkering. Op twee gecontroleerde locaties werden werknemers aangetroffen die illegaal in ons land verblijven. Zij werden ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken.”

Een aantal zaken bleek volgens de politie ook niet in orde met onder meer brandveiligheid of de prijsaanduiding van producten.

Een recent geopende snackbar bleek niet ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen en had een illegale man in dienst. De zaak werd in opdracht van het parket verzegeld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio