HOP lacht met de dood in nieuwe tragikomedie

Een scène uit Hartelijk gecondoleerd. Foto: Chris Van Rompaey

HOP lacht met de dood in nieuwe tragikomedie

Print
Lier / Koningshooikt -

Toneelkring Hooikt Op Planken (HOP) speelt vanaf zaterdag 1 februari Hartelijk gecondoleerd, een tragikomedie van Jack Staal. Wie kaartjes wil, moet zich haasten want bijna alle voorstellingen zijn uitverkocht.

Het is de eerste keer in 29 jaar dat HOP een toneelstuk speelt van de Kapelse auteur Jack Staal. “De man is gespecialiseerd in tragikomedies met echte personages die in echte situaties zitten. Heel wat toeschouwers herkennen zich dus in de een of andere rol”, vermoedt regisseur Eric Goyvaerts.

“In Hartelijk gecondoleerd overlijdt, op de avond van het prinsenbal, Jozef De Volder”, doet Goyvaerts het scenario uit de doeken. “Alle kleine kanten van zijn familie komen boven tijdens de voorbereiding van de begrafenis, tijdens de uitvaart zelf en natuurlijk ook nog bij het verdelen van de bezittingen achteraf. Deze tragikomedie zit boordevol zwarte humor. Hilarische scènes wisselen pakkende momenten af. Er wordt voor alle duidelijkheid niet met de dood zelf gelachen, maar wel met alles wat errond en erna moet gebeuren.”

Acteurs van dienst zijn Marleen Hens, Philip Tersago, Sonia Osier, Marc Geens, Alina Luyckx, Wim De Beuckeleer, Sonja Van den Broeck, Rudy Croonen en Donald Mouling. Ze spelen het stuk in het Koningshof, Mechelbaan in Koningshooikt (Lier). Enkel op vrijdagen 7 en 14 februari zijn er nog plaatsen vrij.

Tickets: 10 euro. Reserveren: 0472.30.49.40, www.toneelkringhop.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio