Straf met uitstel voor voormalig F1-piloot na ‘huurgeschil’ over loft Stadsfeestzaal

Foto: EPA, Jan Van der Perre

Straf met uitstel voor voormalig F1-piloot na ‘huurgeschil’ over loft Stadsfeestzaal

Print
Antwerpen -

Voormalig Formule 1-piloot Christijan Albers (40) is woensdag door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot vier maanden celstraf en een boete van 3.600 euro, telkens met uitstel, naar aanleiding van een huurgeschil over een loft in de Stadsfeestzaal aan de Antwerpse Meir. Drie andere beklaagden, onder wie zijn echtgenote, werden vrijgesproken.

Albers werd beschuldigd van diefstal, poging tot afpersing en woonstschennis. Er hing hem bovendien een torenhoge schadevergoeding boven het hoofd.

Alles draait rond een loft van Albers in de stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen. De burgerlijke partijen trokken in 2015 in de loft voor 150.000 euro. Dat bedrag was niet vastgelegd in een huurcontract, maar in een “sponsoringcontract”.

Sloten veranderd

Na problemen met onder andere de elektriciteit en de nutsvoorzieningen ontstond er wrevel tussen de bewoners en huisbaas Albers. In augustus 2015 leidde dat ertoe dat de sloten achter de rug van het koppel waren veranderd en dat ze niet meer aan hun inboedel konden. Volgens de burgerlijke partijen liet Albers bovendien twee mannen overvliegen om hen te bedreigen en zou een derde tussenpersoon hen hebben proberen af te persen. Er zouden ook spullen gestolen zijn.

Albers beweerde tijdens de behandeling van de zaak dan weer dat de huurders oplichters zouden zijn en dat ze de loft in erbarmelijke staat hadden achtergelaten. De sloten zouden zijn veranderd omdat Albers dacht dat ze al waren verhuisd en één van de overgevlogen “kleerkasten”, zijn chauffeur, zou de nieuwe bewoner van de loft worden.

Schadevergoeding

Van de poging tot afpersing en de diefstal werd Albers vrijgesproken. Wel werden hij en de “kleerkast”, Otkay P., schuldig bevonden aan woonstschennis. Albers werd veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een boete van 3.600 euro, telkens met uitstel. Aan de burgerlijke partijen moeten Albers en zijn chauffeur een schadevergoeding van 1.200 euro betalen. Omdat andere schade-eisen te maken hebben met een eventueel huurgeschil, verklaarde de rechtbank zich onbevoegd om daar uitspraak over te doen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio