Galapagos neemt minderheidsbelang in Canadese partner

Foto: Dirk Vertommen

Galapagos neemt minderheidsbelang in Canadese partner

Print
Mechelen -

Biotechbedrijf Galapagos gaat de samenwerking met het Canadese Fibrocor Therapeutics op het gebied van fibrose uitbreiden. Dat heeft Galapagos woensdag bekendgemaakt. Het neemt daarbij ook een belang in Fibrocor.

Fibrocor is een Canadees bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van therapieën voor fibrose van de nieren, lever, longen en andere organen. Galapagos werkt al sinds een jaar samen met het bedrijf, en dat wordt nu uitgebreid.

Concreet krijgt Galapagos exclusief de optie om in totaal vier extra programma’s in licentie te nemen. In ruil voor wereldwijde commercialiseringsrechten voor Galapagos ontvangt Fibrocor een licentievergoeding en komt het bedrijf in aanmerking voor betalingen voor de optie, alsook voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty’s.

In het kader van de transactie neemt Galapagos ook een belang in Fibrocor en wordt dr. Paul Van der Horst, hoofd Business Development bij Galapagos, benoemd tot lid van de raad van bestuur. Het gaat volgens Galapagos om een minderheidsbelang. Financiële details werden niet vrijgegeven.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio