Hevige brand in oud herenhuis: vermoedens van kwaad opzet

Het heeft dinsdagnacht zwaar gebrand in een leegstaand oud herenhuis in Noeveren in Boom. De eerste verdieping en het dak zijn compleet verwoest door het vuur. Omdat er al meermaals hangjongeren zijn opgemerkt aan en in het gebouw, zijn er vermoedens dat de brand is aangestoken.

tdk

Het was een buurtbewoonster die de brand dinsdagavond laat opmerkte. Toen steeg er al rook op en waren er vlammen te zien aan een raam en de dakgoot. Luttele ogenblikken later, wellicht nadat er een raam stuk sprong, sloeg het vuur al door het dak.

De post Boom van hulpverleningszone Rivierenland rukte met zwaar materieel uit maar kon niet vermijden dat de eerste verdieping, de zolder en het dak compleet vernield raakten door de brand.

© BFM

“Het dak is compleet weggebrand en binnen in het gebouw zijn zelfs de trappen in vlammen opgegaan. Omdat er bovendien een gevaar was dat er brokstukken naar beneden zouden vallen, hebben we geen brandweermensen naar binnen gestuurd maar hebben we voornamelijk van buitenaf geblust. Vanop de grond en vanuit een hoogtewerker”, zegt brandweerofficier Marc Apostel. “Door de hevige wind werden er ook gensters weggeblazen, maar gevaar voor andere woningen was er niet.”

Na een tweetal uur blussen was het vuur onder controle en kon het nablussen beginnen. Wellicht woensdag komt het gerechtelijk labo ter plaatse voor een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Er wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting. De jongste maanden werden al verscheidene jongeren betrapt rond en in het gebouw. Dat zou zelfs dinsdag overdag ook nog gebeurd zijn.

Het herenhuis stond al enkele jaren leeg.

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio