© Joris Herregods

Avadongo tekent contract bij Antwerp: “Mbokani heeft me overtuigd”

Moustapha Avadongo Lueté (23) – dat is de volledige, correcte, naam – mag zich nu echt een speler van Antwerp noemen. De 1,91 meter grote centrale verdediger en Congolese international tekende een contract voor 3,5 seizoenen.

dvd

LEES OOK. Lamkel Zé moet als straf apart lopen, Mbokani maakt Avadongo wegwijs

Dinsdag dook hij al even op het veld op, waar hij Bölöni de hand ging schudden, maar vervolgens ging hij binnen werken. Mooi wel: hij werd wegwijs gemaakt door landgenoot Mbokani. “Het doet me enorm veel plezier dat hij me hier zo goed ontvangen heeft”, vertelde Avadongo wat later. “Ik had al contact met Dieu vooraleer ik naar België ben overgevlogen. Ik had met hem al over de ploeg gepraat en hij heeft me mee overtuigd om bij Antwerp te tekenen. Hij zei me dat het een club is met ambitie en waar ik snel progressie zou maken.”

Frisjes

Avadongo liet een goeie indruk toen hij gescout werd, maar het wordt geen evidente stap. “Ik heb al wat ervaring op het hoogste niveau – ik was bezig aan mijn derde seizoen in de Congolese eerste klasse en tussendoor speelde ik een jaartje in Angola –, maar ik besef dat ik mijn niveau nog moet opkrikken. AS Vita wilde me eerst niet laten gaan omdat de resultaten tegenvielen, maar ik ben blij dat ik alsnog in januari kon overkomen. Nu kan ik me rustig aanpassen. Al hoop ik toch snel te tonen wat ik waard ben. Ik ben vooral een fysiek sterke speler die ook vlot scoort op stilstaande fases, maar ook uitvoetballen is een van mijn kwaliteiten.”

Intussen moet Avadongo, die het gisteren logischerwijze frisjes had, zich ook aanpassen naast het veld. “Maar dat loopt wel los. En op termijn komen ook mijn vrouw, zoon en dochter over. Daar kijk ik al naar uit.”

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws