© FIBA

Telenet Giants Antwerp onderuit in Vechta, kwalificatie opnieuw ver weg

Geen tweede opeenvolgende zege voor Telenet Giants Antwerp in de Champions League. De Sinjoren gingen na een felle kamp onderuit bij het Duitse Rasta Vechta en daardoor is kwalificatie voor de top 4 en 1/8 ste finales van het kampioenenbal opnieuw ver weg. Volgende week dinsdag moet dan ook in de Lotto Arena worden gewonnen van het Poolse Wloclawek.

Patrick Ceulemans in Vechta

De start was in de kolkende Rasta Dôme voor Telenet Giants Antwerp wervelend. Driepunters van Dave Dudzinski en Hans Vanwijn waren een leuk vervolg na de openingsscore van Stephaun Branch en zorgde voor een 2-8 Antwerpse bonus. Rasta Vecha liet echter niet begaan en reageerde onmiddellijk met 9-0 tussenspurt: 11-8. De toon voor een spannend eerste kwart met veel fysiek basketbal was meteen gezet. De Giants gingen de confrontatie aan en bleven via kapitein Dave Dudzinski in het spoor van de Duitsers: 18-16, na het eerste kwart.

In het tweede schuifje pakten de Giants met een driepuntfestival uit. Twee bommen van Dennis Donkor en evenveel van de 19-jarige Vrenz Bleijenbergh zorgden lange tijd voor een Antwerps bonusje: 23-25 en 26-28. De Italiaanse en Franse referee hadden het echter niet begrepen op Luka Rupnik. Na een lichte onsportieve fout van Dennis Donkor kreeg de Sloveense guard van de Telenet Giants Antwerp een technische en vooral lichte aanvallende fout. Het maakte dat Rasta Vechta collectief het commando overnam en na 32-30 doordrukte naar 39-33 halfweg.

Telenet Giants Antwerp kwam sterk uit de kleedkamer en milderde via Dave Dudzinski en Stephaun Branch direct naar 45-43. Dennis Donkor had intussen zijn derde bom gedropt. De selectie van coach Christophe Beghin kon zijn momentum echter niet verzilveren. 12 balverliezen werden door Rasta Vechta efficiënt afgestraft. De Giants werden, tot grote woede van coach Beghin, ook tweemaal koud gepakt in transitie en Rasta Vechta nam via Josh Young afstand: 58-47. De refs zorgden echter in de slotfase van het derde kwart voor de “kers op de taart”. Luka Rupnik scoorde na een drive, viel maar kreeg voor flopping een tweede technische fout en was dus uitgesloten.

Met een 62-53 achterstand probeerde Telenet Giants in het slotkwart nog met een remonte uit te pakken. Vincent Kesteloot, Stephaun Branch en Dave Dudzinski gaven een energiestoot en de vele Antwerpse fans geloofden nog in Antwerpse winst: 66-60. Josh Young met twee verre bommen loodste Rasta Vechta echter naar 75-62. De Giants hingen in de touwen, hadden in de slotminuten geen reactie en Rasta Vechta liet de winst niet meer ontsnappen.

Rasta Vechta-Telenet Giants Antwerp 79-72

Rasta Vechta: Davis 16, Di Leo 5, Young 25, Herkenhoff 3, Simpson 5, Murphy 6, Raffington 1, Wainright 9, Reischel 0, Vasturia 9

Telenet Giants Antwerp: Branch 11, Klassen 4, Vanwijn 12, Bleijenbergh 6, De Rogiers 1, Kesteloot 4, Dudzinski 12, Faye 4, Donkor 14, Rupnik 4

Kwarts: 18-16, 21-17, 23-20, 17-19

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal