Kris Van Dijck. © BELGA

Kris Van Dijck (N-VA) over zware periode: “Er gaat veel door je hoofd dan, ook donkere gedachten”

Zes maanden na de hele hetze rond zijn persoon, doet Dessels burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) woensdagavond uitgebreid zijn verhaal in Telefacts.

tove

De voormalige voorzitter van het Vlaams Parlement praat voor het eerst sinds het schandaal rond prostitutie en sociale fraude. Van Dijck heeft het in Telefacts over de zware periode die hij moest doorstaan. Hij vertelt zelfs donkere gedachten te hebben gehad.

“Je hebt het gevoel dat je in een put zakt en je vraagt je af hoe je er ooit uitgeraakt”, klinkt het. “Er gaat veel door je hoofd dan, ook donkere gedachten. Er zijn nog voorbeelden in het verleden geweest van mensen die dat niet konden plaatsen wegens verdachtmakingen. Maar dan denk je aan de mensen die je graag ziet. En zo ver krijgen ze me niet”, zegt een vastberaden Van Dijck, die beseft dat dit incident voor altijd een smet op z’n palmares zal zijn.

Enkele dagen geleden bevestigde Van Dijck al dat zijn advocaat een burgerlijke procedure opstart tegen P-Magazine en de journalist die beweerde dat Van Dijck sociale fraude had gepleegd met een escort.

Wie met levensvragen zit, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

Telefacts, VTM, 23u

Nu in het nieuws