© Joris Herregods

Leren dansen als een edelman

Kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) organiseert zaterdagen 1 februari en 28 maart de cursus ‘Dansen als een edelman’. “Onder leiding van dansmeester Lieven Baert waag je je aan enkele originele figuurdansen van Europese dansmeesters tussen 1760 en 1830”, zegt directeur Koen De Vlieger.

gdb

“In oude handschriften en boeken vond Lieven Baert dansbeschrijvingen voor 8, 12, 16 of 24 dansers”, vertelt De Vlieger. “Deze dansen werden vroeger waarschijnlijk op een bal gedemonstreerd door de lokale adel of leerlingen van een dansschool. Ze zijn te omvangrijk om te dansen op ons Winterbal, maar perfect voor een voorjaarscursus. Omdat de muziek voor deze dansen nog nooit werd opgenomen, kunnen we rekenen op pianist Lionel Bams. Hij zorgt voor live begeleiding op onze Steinway piano. Ook dames en heren zonder partner zijn van harte welkom.”

Voor deze lessen heb je geen historisch kostuum nodig, gemakkelijke kleding en schoenen volstaan. Omdat de dansen iets gecompliceerder zijn, is de cursus vooral geschikt voor mensen met enige ervaring. Deelnemen kost 40 euro per dag inclusief lunch, dranken, koffie- en taartenbuffet.

Inschrijven kan via info@kasteeldursel.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio