Bekijk de knappe campagnevideo om 100 jaar Olympische Spelen te vieren

Met onder andere bovenstaande video, geeft Antwerpen het startschot voor de viering van 100 jaar Antwerpen als Olympische stad. In het spotje wandelt een jongetje met zijn moeder door de stad, en ziet hij overal verwijzingen naar die Spelen van 1920.

LEES OOK. Nieuw olympisch logo luidt bijzonder Antwerps sportjaar in

De zevende Olympische Spelen werden in 1920 in Antwerpen georganiseerd. Sindsdien draagt Antwerpen de eretitel van olympische stad en behoort ze wereldwijd tot een selecte groep van 23 steden met een olympische geschiedenis.

Naast de campagnevideo stelden de stad en het IOC dinsdag ook een gloednieuw logo voor om dat olympisch jubileumjaar uit te dragen. Bovendien werd de website gelanceerd, waarop alles te vinden is over de Zomerspelen van toen en de feestplannen voor dit jaar.

“Antwerpen is trots op zijn status van olympische stad”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Met het nieuwe logo zetten we de belangrijke olympische waarden in de verf, zoals vriendschap, respect en uitmuntendheid. Het is het verbindende element dat vanaf vandaag overal zal opduiken.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio