Turnhout By Night: winterwandeling met erg veel pop-upanimatie

Een wandeling door Turnhout By Night gaat gepaard met veel animatie. Foto: RR

Vorige editie lokte 3.800 deelnemers naar de stad

Turnhout By Night: winterwandeling met erg veel pop-upanimatie

Print
Turnhout -

Gezellig wandelen met sfeerverlichting en animatie, dat is het stilaan vertrouwde recept van Turnhout By Night. De editie van dit jaar gaat door op zaterdag 18 januari. Vorig jaar telde het evenement 3.800 deelnemers en dat hoopt vrijetijdsorganisatie Pasar nog eens over te doen.

Turnhout By Night is ondertussen een klassieker in het toeristische aanbod van Turnhout. Zaterdag tussen 14 en 20u vertrekken de deelnemers voor een wandelroute door de stad. Er is keuze tussen twee routes: de lange wandeling, waarvan het parcours dit jaar onder andere langs het nieuwe stadsbos loopt en 18 kilometer lang is, of de stadsroute van 8,5 kilometer, voor wie minder op het wandelen, maar vooral op de animatie uit is.

De stadsroute voert de deelnemers langs zeventien bezienswaardigheden. Onderweg is er pop-upanimatie. Dat zijn korte toneelopvoeringen en concerten op verscheidene locaties, gekoppeld aan gratis museumbezoeken.

Tipje van de sluier

De deelnemers krijgen het animatieschema nadat ze zijn ingeschreven, maar we kunnen alvast verklappen dat het semiprofessionele zangkoor Incanto Vocale om 19u en om 20u een concertje geeft in de Sint-Antoniuskerk, een minder bekende plek in de Otterstraat. In het pand van Zellien in de Patersstraat tonen enkele creatieve jongeren die aan het artistieke project MIKS deelnemen, de eerste resultaten van hun proces. De dansers van de Turnhoutse dansschool Dance Desire geven op het parcours verscheidene voorstellingen. En er is nog veel meer te beleven onderweg.

Wie wil meewandelen, schrijft bij voorkeur op voorhand in. Dat kan via www.turnhout.be/tickets of aan de balie van het toerismekantoor. Wie zich vooraf inschreef, kan vertrekken vanop een van de vijf locaties naar keuze. Wie ter plaatse inschrijft, vertrekt op de campus Boomgaard op het Boomgaardplein.

Deelnemen kost 2 euro (1,5 euro voor Pasarleden). Daarin zijn bezoeken aan het Begijnhof- en Taxandriamuseum begrepen. Er is een Turnhout By Nightcafé dat open is tot middernacht en onderweg zijn er ook drank- en eetstandjes. De stadsroute is rolstoeltoegankelijk. Een zaklamp kan handig zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio