Zorgkoppel neemt binnenkort intrek in VillaVip

Gitte Van Hove, Tom Bouwen en hun zonen Giel en Cas. Foto: rr

Zorgkoppel neemt binnenkort intrek in VillaVip

Print
Berlaar -

VillaVip Berlaar wordt weldra de nieuwe thuis voor Gitte Van Hove, Tom Bouwen en hun zonen Giel en Cas. Gitte en Tom uit Berlaar worden namelijk het zorgkoppel voor tien personen met een beperking die dit najaar in VillaVip hun intrek nemen.

“We zetten met twintig jaar ervaring en heel veel goesting in op kwaliteitsvolle en vernieuwende zorg op maat van de bewoners en hun familie. Kleinschalig wonen waar er ruimte en tijd is om actief naar elkaar te luisteren. Individuele mogelijkheden en voorkeuren vormen de basis om inclusief wonen, werken en dagbesteding uit te bouwen”, zeggen Gitte en Tom.

De gemeente Berlaar gaf vorig jaar het leegstaande kasteel Berlaarhof in de Pastorijstraat voor 99 jaar in erfpacht aan de vzw VillaVip. Die restaureert het gebouw uit 1858. Daarna zal VillaVip de kamers verhuren aan tien personen met een verstandelijke beperking. “Ze worden begeleid door een zorgkoppel. Dat moet van het Berlaarhof een gelukkige thuis maken voor de tien bewoners. We hebben zo al drie dergelijke woningen in Oost- en West-Vlaanderen en binnenkort dus ook in de provincie Antwerpen”, zegt Michiel Maeyaert.

De opening van VillaVip Berlaar in het Berlaarhof staat dit najaar gepland. Kandidaat-bewoners mogen zich melden.

0476.45.30.19, www.villavip.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio