Schepenen Koen Anciaux en Abdrahman Labsir met gemeenteraadsleden Maxine Willemsen en Mats Walschaers voor het douanegebouw. © Stad Mechelen

Jongerenzone Transit M breidt uit met douanegebouw

Jongerenzone Transit M op het Douaneplein in Mechelen breidt uit met het voormalige douanegebouw en de bijbehorende loods. De stad wil er een multifunctionele hub van maken.

Sven Van Haezendonck

Momenteel zijn in het gebouw nog noodklassen van basisschool Go Shil! gevestigd. Ook voor sport- en jeugdverenigingen die tijdelijk zonder onderkomen zitten, kan het gebouw dat sinds de zomer van vorig jaar leegstond een oplossing bieden. Verschillende sportinitiatieven die zich richten op de jeugd zijn ook zoek naar een locatie om hun werking verder uit te bouwen: boksen, dans, breakdance, skate en freerunning onder andere.

Daarnaast is de jeugddienst voor werkingen zoals ZAP, Project Wolf en de jeugdraad vaak op zoek naar geschikte ruimtes voor vormingen en cursussen. Een onderzoek moet uitwijzen wat haalbaar is, zowel qua infrastructuur als op financieel vlak. Een participatietraject met de jongeren moet de verdere invulling mee bepalen. Maar een atelierwerking waar jongeren hun ideeën kunnen uitwerken, behoort voor de stad zeker tot de mogelijkheden. “Of deze nu muzikaal, artistiek, sociocultureel of economisch zijn. Zo wordt het echt een multifunctionele hub voor de Mechelse jeugd waar we talentontwikkeling volop kunnen ondersteunen”, klinkt het.

Logische stap

Voor gemeenteraadsleden Maxine Willemsen en Mats Walschaers (Vld-Groen-m+) is de uitbreiding alleszins een logische stap. “We vinden het een goed idee om een deel van de jeugddienst daar in te bedden. Op die manier is er meer sociaal toezicht en kan de kloof tussen de jongeren, lokale actoren en de politie geoptimaliseerd worden”, zeggen ze.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio