Geen nieuwe straf voor brandstichter

Foto: Photo News

Geen nieuwe straf voor brandstichter

Print
Heist-op-den-Berg -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Michael M. geen nieuwe straf opgelegd voor een brandstichting in Heist-op-den-Berg. De man was in 2018 al betrokken bij enkele andere brandstichtingen en de rechtbank vond dat hij daarvoor al voldoende gestraft was.

Op een parking aan het station van Heist werden in september 2018 drie ruiten van auto’s ingeslagen. In dezelfde buurt werden ook twee hagen in brand gestoken. Daardoor raakte ook een geparkeerde auto zwaar beschadigd door het vuur en de hitte.

De politie startte een onderzoek en kwam bij Michael M. en twee van zijn vrienden uit. M. en een van de twee andere mannen bleken in 2018 al betrokken geweest te zijn bij brandstichtingen in Temse en Kampenhout. Voor die feiten werden ze ondertussen door de correctionele rechtbank van Dendermonde al veroordeeld.

Kompanen vrijgesproken

Voor de feiten in Heist-op-den-Berg sprak de rechter de twee vermeende kompanen van M. vrij. De twee hielden vol dat ze niets te maken hadden met het vandalisme.

Michael M. pleitte wel schuldig voor de brandstichtingen maar de rechtbank oordeelde dat de man al voldoende was gestraft voor de eerdere branden. Er werd geen extra straf opgelegd. Aan de burgerlijke partijen moet M. bijna 7.000 euro terugbetalen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio