Olympisch logo voorgesteld: “Antwerpen is trots op status van olympische stad”

Print

Video: ATV

Antwerpen -

Dit jaar is Antwerpen precies 100 jaar een olympische stad, wat uitgebreid gevierd zal worden met een grote campagne en een ambitieuze sportkalender. Dinsdag pakten de stad en het IOC uit met een gloednieuw logo om dat olympisch jubileumjaar uit te dragen. Bovendien werd de website gelanceerd, waarop alles te vinden is over de Zomerspelen van toen en de feestplannen voor dit jaar.

De zevende Olympische Spelen werd in 1920 in Antwerpen georganiseerd. Sindsdien draagt Antwerpen de eretitel van olympische stad en behoort ze wereldwijd tot een selecte groep van 23 steden met een olympische geschiedenis.

Uniek logo

Dit jaar staan een grote communicatiecampagne en tal van (sport-)evenementen op de agenda om het olympisch jubileumjaar op een gepaste manier te vieren. Met een uniek Antwerps olympisch logo zullen alle initiatieven ‘gemerkt’ worden. Dat logo werd speciaal voor het jubileumjaar ontworpen door de stad en het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

”Antwerpen is trots op zijn status van olympische stad”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Met dit logo zetten we de belangrijke olympische waarden in de verf, zoals vriendschap, respect en uitmuntendheid. Het is het verbindende element dat vanaf vandaag overal zal opduiken.”

Olympisch logo voorgesteld: “Antwerpen is trots op status van olympische stad”
Foto: Dirk kerstens

Agenda feestjaar

Tegelijk werd de website olympischespelen.antwerpen.be gelanceerd, de plek waar alle info over de VIIde Olympiade en het jubileumjaar te vinden is. De site bevat heel wat straffe verhalen uit 1920 over legendarische sportprestaties, topatleten, de Antwerpse sportaccommodatie en de glorie van toen. Een tweede grote luik bevat de agenda voor dit feestjaar met sportevenementen, expo’s, vieringen, pop-ups en meer. Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ voorziet de stad heel wat activiteiten om mee te sporten of te supporteren.

Zelf activiteiten organiseren

Bovendien biedt het district Antwerpen iedereen de kans om zelf het initiatief te nemen. “Antwerpenaars die het al voelen kriebelen bij het horen van de term ‘Olympische Spelen’, kunnen zich in 2020 volledig uitleven”, zegt Charlie Van Leuffel (N-VA), Antwerps districtsschepen voor sport. “Iedereen kan activiteiten organiseren en bijdragen aan een spetterend olympisch feestjaar: een nieuwe of oude olympische sportactiviteit plannen, een theatervoorstelling of een eigen kunstproject opzetten, de olympische geschiedenis in de verf zetten,... . Alle ideeën zijn welkom, zolang er maar een olympische invalshoek is.”

“2020 moet een sportief jaar worden”, beaamt Peter Wouters (N-VA), de toekomstige schepen van Sport. “Niet enkel voor topsport, maar sport voor iedereen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio