Kelners Dorian en Romi hadden het druk. © rr

Worstenbroodmania in Malle: Café Trappisten bestormd

Op de foto kennissen Cor en Gerda uit Zoersel, die naar goede gewoonte met hun respectievelijke partners op Verloren Maandag een worstenbrood kwamen eten in Café Trappisten. Een tripel hoort daar nu eenmaal bij, al hield Gerda het als bob van het gezelschap bij een warme chocolademelk.

kma

Om 9.30u stonden er al dertig mensen aan te schuiven, terwijl de deuren pas om 10u opengingen. Tegen middernacht hadden de klanten er 1.700 gratis worstenbroden en 800 appelbollen achter de kiezen. Voor kelners Dorian (links), Romi (met bril) en hun collega’s was het een zware werkdag. ’s Namiddags stonden er nog wachtrijen aan de deur. Café Trappisten had bij momenten een overloopparking nodig. Zelfs aan de bushalte was het worstenbroodtoerisme merkbaar. Ondanks de wachtrij aan de deur, verliep alles zeer vlot en werden klanten persoonlijk naar de vrijgekomen tafeltjes begeleid.

In 2016 werd het jaarlijks worstenbroodfeest in Café Trappisten nog verstoord toen een 59-jarige man uit Schilde een valse bommelding deed, nadat hij naar eigen zeggen vond dat hij te lang had moeten wachten.

© kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio