© Hollandse Hoogte

DISCUSSIE. Dertig dagen zonder klagen, zou jou dat lukken?

In navolging van acties als Dagen zonder Vlees of Tournee Minerale loopt nu ‘Koffie zonder Klagen’, een actie waarbij wordt opgeroepen om aan de koffieautomaat nu eens niét te beginnen zeuren over lange werkdagen, norse bazen of wispelturige klanten. Zou het jou lukken om bijvoorbeeld een maand lang nérgens over te klagen?

ph

We hebben het ontstellend goed en hebben naast onze job ook nog tijd voor hobby’s of het gezin. Wat zouden we klagen? Wel, uit de dagelijkse ervaring blijkt dat we daar enorm goed in zijn.

Met een poster-actie wil de organisatie Kies Positief ons nu met een blij gemoed en opgeladen aan de slag houden: en dat begint aan de koffiemachine. Geef een compliment en toon interesse aan elkaar, zo help je elkaar door de dag heen.

Maak jij je schuldig aan geklaag, of ben je je ervan bewust dat het soms wat te negatief wordt? Zou je de neiging dertig dagen kunnen onderdrukken? Kan klagen ook eens opluchten, is het misschien zinvol er voldoende tijd aan te besteden? Raak je geïrriteerd door een werkomgeving waarin veel wordt geklaagd? Klaag je ook in de privé-sfeer?

Discussieer mee via onderstaande link. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Discussie

Nu in het nieuws