‘Warme’ cafébaas JP van De Salamander maakt worstenbroden zelf: “De beste van heel Schoten”

Krakend vers en gloeiend heet van de oven naar de toog: JP maakt onder meer klanten Dieter en Raoul blij. Foto: JAA

‘Warme’ cafébaas JP van De Salamander maakt worstenbroden zelf: “De beste van heel Schoten”

Schoten -

Veertien jaar geleden ruilde Jean-Paul Possemiers zijn bakkersoven voor de toog van café De Salamander in Schoten. Maar één keer per jaar, op Verloren Maandag, bewijst ‘JP’ dat hij de edele ‘kunst’ van het worstenbroden maken nog niet verleerd is. “De beste van heel Schoten”, weten zijn trouwe klanten die er maandag allemaal een getrakteerd kregen.

De bakkerij van Jean-Paul Possemiers (53) was gevestigd in de Verbertstraat. “Mijn vader Roger was er in 1970 mee begonnen. Als kleine jongen hielp ik hem bij het kneden van het deeg. We stonden bekend ...

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!