© AFP

Man rijdt onder invloed van cannabis met 2-jarig zoontje in zijn auto

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het weekend 1.259 bestuurders gecontroleerd en 29 chauffeurs betrapt die onder invloed van drank of drugs hun voertuig bestuurden. Een van hen was onder invloed van cannabis en vervoerde zijn 2-jarige zoontje.

Leo De Nijn

De bestuurder die zijn kind in de auto had zitten, testte positief op cannabis. “Schrijnend was het feit dat de man in die toestand zijn zoontje vervoerde. Omwille van een inbreuk op de wetgeving op de jeugdbescherming werd een bijkomend proces-verbaal opgesteld wegens een verontrustende opvoedingssituatie. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een andere bestuurder reed ook onder invloed van cannabis. De 23-jarige jongedame bekende in de loop van de nacht twee joints gerookt te hebben en de avond daarvoor zelfs drie joints. Opmerkelijk hierbij: ze is slechts houder van een voorlopig rijbewijs categorie B. Onder dekking hiervan is het echter verboden te sturen tijdens een weekendnacht. Ze vervoerde ook een passagier die nog geen acht jaar houder is van een rijbewijs categorie B, wat ook verboden is.

Twaalf rijbewijzen ingeleverd

Twaalf chauffeurs moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Een van hen negeerde het stopbevel, maar kon na een korte achtervolging gevat worden. De man dacht dat het teken tot stoppen een teken was om door te rijden, verklaarde hij aan de politie. Kort daarna bleek dat hij 1,7 promille alcohol n zijn bloed had.

Op een ander controlepunt kon een bestuurder zijn rijbewijs niet tonen. “Bij nazicht stelden onze collega’s vast dat dit zes uur ingetrokken was door de naburige politiezone Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst wegens dronken rijden. Dat levert hem een extra proces-verbaal op omdat hij toch stuurde binnen een periode van zes uur intrekking van zijn rijbewijs”, zegt de hoofdinspecteur.

Verder werden ook twee fietsers beboet omdat zij zonder voor- en achterverlichting reden. Ze kregen als laat nieuwjaarsgeschenk een set fietslichtjes mee, zodat ze toch nog veilig thuis konden geraken.

Samen met de alcoholcontroles werden ook nog personen en voertuigen uitvoerig aan een controle onderworpen. Een man werd in het bezit gevonden van 4,5 gram hasj en 1,2 gram cannabis. Ook nog twee andere bestuurders hadden drugs op zak voor eigen gebruik. Ten slotte liep ook nog een man tegen de lamp die zijn huisarrest aan zijn laars lapte.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio