Vluchtende fietser valt met gestolen dure elektrische fiets

Foto: Politie Antwerpen

Vluchtende fietser valt met gestolen dure elektrische fiets

Print
Antwerpen -

Een 20-jarige fietser probeerde zaterdagnacht van de politie te ontkomen in de Stuivenbergwijk. Hij kwam na een manoeuvre op een elektrische fiets ten val. De fiets stond bij de politie geseind als gestolen.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk ontvangt regelmatig meldingen over gestolen elektrische fietsen. “Toen ze in het midden van de nacht een jonge fietser op een elektrische fiets zagen in de Kerkstraat besloten ze de man te controleren”, aldus de Antwerpse politie.

De fietser probeerde de politiepatrouille aanvankelijk te negeren en trachtte de politie af te schudden. Hij slalomde tussen het straatmeubilair, reed aan hoge snelheid over enkele kruispunten en probeerde via de stoep aan de politie te ontsnappen.

“Uiteindelijk kwam hij bij één van zijn manoeuvres ten val. Hij liet de fiets achter om te voet verder te vluchten, maar kon snel gevat worden in de Generaal Eisenhouwerlei. De fiets bleek geseind als gestolen en zal aan de eigenaar worden teruggegeven”, vertelt de politie.

De 20-jarige verdachte beweerde dat hij de fiets voor 100 euro had aangekocht. Hij bleek echter ook in het bezit van cocaïne en had een opmerkelijke hoeveelheid cash geld op zak. “Hij zal zich moeten verantwoorden voor de verkeersinbreuken, de heling van een gestolen fiets en de mogelijke drugshandel”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio