Westerlo schiet op tijd wakker en legt Lommel het zwijgen op

Foto: BELGA

Westerlo schiet op tijd wakker en legt Lommel het zwijgen op

Een matige eerste helft en een tweede helft die al niet veel beter was. Het duel tussen Westerlo en Lommel leek op een scoreloos gelijkspel te eindigen. Tot de vlam in de pan sloeg. Lukas Van Eenoo verlengde al dan niet in buitenspelpositie een assist van Christian Brüls. Diezelfde Brüls trapte heerlijk raak en Lommel kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Mitja Krizan.

Het was uitkijken welke elf Bob Peeters aan de aftrap zou brengen. Hij gaf zelf toe dat de keuze om Berke Özer de voorkeur te geven op Koen Van Langendonck verre van eenvoudig was. Voor de 19-jarige Turkse doelman was het, na een blessure in de slotfase op het veld van Roeselare, de eerste wedstrijd in twee maanden.

Lukas Van Eenoo keerde na een blessure opnieuw terug in het elftal, waardoor Stephen Buyl zich in vergelijking met de laatste wedstrijd voor de winterstop - op Daknam tegen Lokeren - dit keer met een plaats op de bank tevreden moest stellen. Peter Maes gaf vertrouwen aan dezelfde elf die aan de aftrap stonden tegen Beerschot: 1-0-overwinning.

Geen enkel schot

De eerste 45 minuten hadden weinig om niets om het lijf. Igor Vetokele kopte een vrije trap van Brüls over. Krizan devieerde een voorzet naast en Jamal Aabbou zag zijn schot hoog over doel verdwijnen. De statistieken van de eerste helft logen er niet om: geen enkel schot tussen de palen. Het was wachten tot minuut 56 om een eerste poging tussen het kader te noteren. Een schot van Brüls had te weinig kracht. Na een mooie combinatie besloot Abrahams te zwak.

Plots sloeg Westerlo toe. Bob Peeters had net voordien een gele kaart gekregen van scheidsrechter Ken Vermeiren voor een felle uithaal. De Westerlo-aanhang liet zich horen en de spelers waren wakker geschud. Brüls trapte in de zestien meter een bal richting tweede paal en Van Eenoo tikte de bal al glijdend binnen. Brüls besloot nipt naast. Het was uitstel van executie. Abrahams legde de bal opzij en met een fraaie knal met links verdubbelde Brüls de score.

Aansluiting

Westerlo leek de schaapjes op het droge te hebben. Tot aanvoerder Maxime Biset op de rechterflank iets te opzichtig in de fout ging. De ingevallen Beka Vachiberadze zwiepte de bal voor doel. Özer hield Scott Bitsindou met een katachtige reflex van een kopbaldoelpunt. Maar de goed gevolgde Krizan verlengde de bal in doel.

Het was nog even bibberen voor de Kemphanen. Westerlo hield stand en boekte zijn eerste thuisoverwinning sinds de 2-0-zege tegen Lokeren van 18 oktober 2019. Westerlo doet een uitstekende zaak in de strijd om de tweede periodetitel. Het komt voorlopig op een gedeelde tweede plaats en nadert tot op twee punten van leider Beerschot.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!