De uitschuiver van Miss België Celine Van Ouytsel: “Ook als je valt, kan je winnen”

Celine Van Ouytsel (23) uit Herentals is verkozen tot Miss België 2020. Hoewel ze een val maakte in het begin van de show, kreeg de vrouw de felbegeerde titel zaterdagavond toch toegewezen. “Ik ben inderdaad gevallen, maar ook als je valt kun je winnen”, reageerde ze. Van Ouytsel haalde het tijdens een verkiezingsshow in De Panne van 31 andere meisjes en volgt Elena Castro Suarez (19) op. Celest Decaesstecker werd eerste eredame en Annica Van Hollebeke tweede eredame. Het is de zevende Vlaamse Miss België op een rij – de laatste Franstalige dateert al van 2013, de Luikse Noémie Happart.

Wim Dehandschutter en Jeroen Deblaere

GVA+ De vallende miss en de mysterieuze bh: ongeluk of opgezet spel?

Zaterdagavond werd, voor de 52ste keer alweer, ’s lands mooiste meisje verkozen in het Plopsatheater in De Panne. De verkiezingsshow was begonnen met een opvallend moment. Bij de introductie maakten drie meisjes een uitschuiver toen ze de trappen afdaalden. De winnende miss Celine Van Ouytsel viel zelfs op haar knieën en verloor op mysterieuze wijze een bh.

Celine Van Ouytsel, een 23-jarige blondine uit Herentals, nam ook al deel aan Miss Antwerpen 2016 en werd toen tweede eredame van Lenty Frans. Ze heeft intussen een masterdiploma Rechten behaald, met onderscheiding. En op Instagram is ze een influencer met 63.500 volgers. “Ik hoop een heel goed voorbeeld voor jonge meisjes te zijn”, zei ze kort na haar verkiezing.

“Zoals je kon zien, ben ik gevallen maar ik ben rechtop gestaan. Dat is de boodschap die ik wil meegeven. Iedereen valt in het leven. Maar het is aan hen die opstaan en ervoor gaan. Ook als je valt, kun je winnen.” Celine is nog single en is fier op haar diploma. “Ik ben geen dom blondje, inderdaad, en ook andere blondjes zijn zeker ook niet dom. Mijn diploma pakken ze nooit meer af, maar die tweede droom is nu ook vandaag in vervulling gegaan en ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

© carlo coppejans

Uittredend Miss België Elena Castro Suarez (19) rekende in een voorbeschouwing in onze krant Celine tot een van de vijf topfavorieten. “Het comité van Miss België steunt nu al enkele jaren de organisatie Hope for the Children. Alle kandidaten helpen mee om middelen in te zamelen voor het arme Cambodjaanse dorp Rong Vean. Celine haalde tijdens haar campagne het meeste geld op van alle kandidaten. Ze heeft met meer dan 60.000 volgers op Instagram ook een uitgebreid netwerk. Dat, gecombineerd met haar daadkracht, maakt van haar een van de topfavorieten van dit jaar.”

De nieuwe Miss België kreeg het kroontje opgezet door haar voorgangster, Elena Castro Suarez (19), en kan haar naam bijschrijven op de lange erelijst. Vijfde eredame was Elize Baron, vierde eredame Laura Vancoillie en de derde eredame is Blandine Frennet.

Dit zijn de vorige tien Miss Belgiës:

2019: Elena Castro Suarez (Antwerpen)

© Photo News

2018: Angeline Flor Pua (Antwerpen)

© Photo News

2017: Romanie Schotte (West-Vlaanderen)

© Photo News

2016: Lenty Frans (Antwerpen)

© Photo News

2015: Annelies Törös (Antwerpen)

© Photo News

2014: Laurence Langen (Limburg)

© Kurt Desplenter

2013: Noémie Happart (Luik)

© Photo News

2012: Laura Beyne (Brussel)

© Photo News

2011: Justine De Jonckheere (West-Vlaanderen)

© Photo News

2010: Cilou Annys (West-Vlaanderen)

© Photo News

.

Nu in het nieuws