© Eclips TV

Topfavoriete Miss België, Celine Van Ouytsel, onderuit

Celine Van Ouytsel (22), topfavoriete om de nieuwe Miss België te worden, is tijdens de verkiezingsshow onderuit gegaan. Letterlijk. Bij de introductie van de 32 finalisten viel ze van de trap. En wat verloor ze bij haar val? Haar sandalen of toch een bh?

Wim Dehandschutter

Zaterdagavond wordt, voor de 52ste keer alweer, ’s lands mooiste meisje verkozen in het Plopsatheater in De Panne. Drie meisjes maakten tijdens hun voorstelling een uitschuiver bij het afdalen van de trappen. Celest Decaesstecker, bijvoorbeeld, miste het laatste trap en kon zich met veel moeite staande houden op haar hoge hakken.

Celine Van Ouytsel had minder geluk: zij viel op haar knieën. Ze verloor haar glimlach niet en stond direct recht alsof er niets gebeurd was.

Bekijk de beelden hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Celine liet bij haar val een attribuut achter op het podium, al is het onduidelijk wat juist. Twitter-gebruikers geloven dat het zowaar een bh is, maar het kunnen ook haar schoenen zijn.

© if

Celine Van Ouytsel, een 23-jarige blondine uit Herentals, nam ook al deel aan Miss België 2016 en werd toen tweede eredame van Lenty Frans. Ze heeft intussen een masterdiploma Rechten behaald, met onderscheiding. En op Instagram is ze een influencer met 63.500 volgers.

Uittredend Miss België Elena Castro Suarez (19) rekende in een voorbeschouwing in onze krant Celine tot een van de vijf topfavorieten. “Het comité van Miss België steunt nu al enkele jaren de organisatie Hope for the Children. Alle kandidaten helpen mee om middelen in te zamelen voor het arme Cambodjaanse dorp Rong Vean. Celine haalde tijdens haar campagne het meeste geld op van alle kandidaten. Ze heeft met meer dan 60.000 volgers op Instagram ook een uitgebreid netwerk. Dat, gecombineerd met haar daadkracht, maakt van haar een van de topfavorieten van dit jaar.”

De verkiezing is te volgen op Eclips TV, kanaal 51 bij Telenet, kanaal 90 bij Proximus.