© LHV

Inschrijvingen tiende editie winterwandelingen door Land van Playsantiën

Het toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën organiseert ook in 2020 weer winterwandelingen in de maanden januari en februari.

Kristin Matthyssen

Het gaat al om de tiende editie, met onderweg proevertjes. Daarom moet er op voorhand ingeschreven worden. Deelname kost 5 euro, de drankjes en hapjes inbegrepen. De wandelingen zijn gemiddeld 7 à 8 kilometer lang.

Als eerste is Zandhoven op 19 januari aan de beurt. Kasteel Hof van Lyere is die dag open voor het publiek. Een gids neemt je mee op pad en vertelt je meer over de geschiedenis van dit mooi stukje erfgoed. Er is vrij vertrek tussen 11.30 en 14u aan het harmonielokaal in de Schriekweg 5.

Op 26 januari is het de beurt aan Ranst, met een fotozoektocht langs pittoreske kerkwegeltjes in Broechem. Een toeristentram brengt je veilig terug naar het beginpunt. Ofwel verkies je het langere traject langs de velden, te midden van de fruitbomen in een winters jasje. Vrij vertrek tussen 13u en 15u aan GC Den Boomgaard in Broechem aan de Antwerpsesteenweg 43.

In Zoersel is er op 9 februari een hartverwarmende valentijnswandeling in deelgemeente Halle, langs de gemeentegrens met Oelegem en Schilde, waar het Antitankkanaal loopt. Start tussen 11 en 13u aan Zaal Sint-Maarten in de Lindedreef 18. Op 16 februari is er al Rondje Malle door Oostmalle met een vrij vertrek tussen 13u en 15u aan De Notelaar in de Lierselei 15 in Oostmalle.

Alle info over de wandelingen en de inschrijvingen op www.landvanplaysantien.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio